Betöltés...

Ónémetjuhász kutya

Tiszelt Doktor Úr!

Ónémetjuhász kutyusunk tavaly július óta gyógyszeres kezelés alatt áll, sajnos csipo-izületi displaziat állapítottak meg nála. A kutyus 8 éves múlt. A felírt gyógyszer neve Medrol 16 mg-os, amibol az adagot levittük 1,5 hónap alatt napi 1/4 szemre. Mellé kapott Zantac-ot, illetve Silegon májvédo drazsét és zöldkagyló kivonatos kapszulát, ami porcképzo. Szépen szinten tartottuk. November elején kapott egy szélütést, amibol felgyógyítottuk, a kezelo orvosa is azt, mondta, hogy a szeretet és az ápolása segített neki kilábalni belole.
Az lenne a kérdésem, hogy kb két hete észrvettük, hogy nagyon vakarózik, elotte egy héttel volt frontline-val bebolhaírtózva. Bolhát nem látunk benne. Viszont a pociján piros kiütéshez hasonló jelenséget látunk, a combiján, a lábszárain pedig ilyen szürkés-barnás varhoz hasonló dolgokat. Vakarja is lábbal illetve a fogacskájával babrálja. A kutyus szorét rendszeresen átfésüljük, de a bore nagyon korpás.
A kutyus bent van a lakásban, amióta agyvérzése volt, kimenni nappal szoktunk vele, kint végzi a dolgát, illetve sétál, bár a lába miatt sajnos nem sokat szokott sétálni. Ételt kész konzervet kap illetve száraz tápot és rendes fott ételbol is kap. Váltogatva a konzervtípusokat illetve az ízeket.
Lehet esetleg, hogy a gyógyszerre lenne allergiás, mert már július óta sok ido eltelt. Esetleg az étrendjével van valami probléma?

Mielobbi válaszában bízva

Tisztelettel

Edina

Étrend: etessen szuperprémium száraz tápot, 3-4 neves márka kapható az országban. Konzervet csak ha nagyon muszáj. Az étrend nagyon befolyásolja a bor állapotát, pl. korpázás.
Kiütések: részletes borgyógyászati kivizsgálás javasolt, ha kell, akkor borkaparék vizsgálata illetve allergia szurés vérbol. Segítséget nyújt az orvosnak, hogy az elváltozás viszket. Ha esetleg eleségallergiára van gyanú, az orvos javasolni fog ún. hipoallergén tápot.